Overtro og deres oprindelse

Overtro og deres oprindelse

Overtro. Er de overbevisninger, der styrker eller er de tro på, at det er blindfoldet. Overtræder bøffer et skævt hjerte, eller svækker de et modigt hjerte, mens de fleste af dem opstår af frygt, nogle er ment at køre frygt væk. Overtroiske overbevisninger er et resultat af uvidenhed og mangel på rationel tænkning, men så er de overhovedet tro. Overbevisninger bliver forestillinger bliver derefter meninger og til sidst begynder at sejre i samfundet.

Mange af dem bliver i mange år dybt rodfæstet i almindelige folks sind, mens nogle bliver udslettet over tid. Mange overtro bliver grundlaget for visse sociale skikke og fortsætter med at blive traditioner. Sådan er overtros kraft, at de vender sig fra at være falske overbevisninger til at blive stærke forestillinger, og masserne begynder at følge dem. Så hvad hvis de mangler en rationel stående Så hvad hvis de mangler en logisk base Superstitions er tro og overbevisninger ikke brug for en grund Eller gør de.

Overtroens oprindelse kan spores til overbevisning, folk holdt i gamle dage. Frygt for den usete mindre viden om naturens kræfter og mangel på generel bevidsthed var årsagen til udbredelsen af ​​bestemte overbevisninger i samfundet. Disse overbevisninger kan have manglet logik, men der var ikke noget der kunne overbevise folk ellers. Der var intet at bevise, hvor grundlæggende troen var. De blev overført fra en generation til en anden, indtil der var nogle, der satte deres fod ned for at afvise dem. Nogle overtroisk tro blev sociale normer. Med forbigående tid blev nogle overtro falskede, mens andre lykkedes at etablere sig som sandheder. Den nemmeste og mest oplagte klassifikation af overtro sætter dem under to kategorier, nemlig held og lykke overtro og uheldig overtro. Med de fleste overtro er der en slags symbolik involveret, for eksempel en sort kat, en død fugl, en åben paraply, nummeret 13 og spildt salt symboliserer uheld, mens en faldende stjerne, en hestesko, en kaninfod og nummeret 7 er populært forbundet med held og lykke.

Heldige hestesko:
En hestesko er en af de kendte vellykkede charme. Det anses for heldigt for dens særprægede form og funktion. Formen af en hestesko, en typisk U, svarende til en halvmånes måne, antages at bringe held og lykke. For det andet beskytter en hestesko hesten, og det antages derfor også at beskytte mennesker. Da hestesko er relateret til smed, som anses for at være et ædle erhverv, er hestesko også forbundet med adel, og dermed troet at bringe held og lykke.

Hvad viser find en mønt?:
Du er absolut heldig, hvis du finder penge. At finde en øre og plukke den op antages at bringe en dag med held og lykke. At finde en øre med heads up anses for heldigere. Det menes, at denne øre ikke bør bruges. At holde det sikkert kan give dig lykke. Ethvert metal blev betragtet som Guds gave til menneskeheden. At finde en metal mønt ville derfor blive betragtet som heldig. Hvad kan en penny købe dig i dag Er det at finde en heldig da?

Sorte katte betyder uheld (?):
Oprindelsen af ​​denne overtro kan spores til det gamle Egypten. Dengang var deres gudinde Bast en kvindelig sort kat. Kristne, på det tidspunkt, der ønskede at udrydde alle andre religioner fra samfundet, overbeviste folk om, at sorte katte var dæmoner. Således begyndte en sort kat, der krydser en persons vej, at blive betragtet som ondt, en barriere på sin vej til himlen.
Interessant nok, i England, er sorte katte menes at bringe held og lykke. Nogle mener, at katte kan se spiritus og dermed kan beskytte dig mod onde ånder. I Yorkshire menes sorte katte at lede fiskerne sikkert hjem.

Ituslået spegl:
Det siges, at at bryde et spejl kan give dig syv års uheld. Tror du, at der er nogen sandhed i dette forslag? Oprindelsen af ​​denne overtro stammer fra den tro, at din refleksion i spejlet repræsenterer din sjæl eller dit “selv”. Sprængning af spejlet ville medføre, at dette “selv” skulle bryde, hvilket tyder på, at uheld er nær. Interessant nok er der også et middel til at afværge dette uheld. Nogle mener, at hvis de ødelagte stykker er begravet under jorden, kan uheld holdes i bugt.

Den uheldige 13
Den kendte historie bag 13 er uheldige er den sidste nadver. Judas, Jesu bedrager var den 13. gæst ved måltidet. Og hvordan opstod fredagen den 13. overtro? Faktisk er det bare, at den 13. dag i en måned falder på en fredag. Der skal ikke være noget skræmmende om det. Men med de mange overbevisninger, der er forbundet med 13. på fredag, er denne dato blevet en grund til at frygte.

Spilt Salt:
Noget jeg havde hørt om at spilde salt var, at hvis du spilder det, gør Gud dig til at hente det med dine øjenvipper. Overtroen kunne have stammer fra ideen om at modvirke spild af salt ved at udvikle en frygt for at spilde det. Salt plejede at være dyrt da. Så i betragtning af spild af salt som en synd var det en sikker måde at gøre folk mere forsigtige med dets brug.